Helen Alfredsson berättar om veckans bana, där skinsmatchen ska spelas. Foto: Getty images

Tournytt

Alfredsson om matchbanan: ”Topp 10 i världen”

Helen Alfredsson är en av få svenskar som har spelat Seminole Golf Club många gånger. Därför ringde vi upp henne för att höra vad som väntar spelarna i helgens heta skinsmatch.

Text: Svensk Golf • 2020-05-15

Visst, huvudfokus kommer förstås vara de fyra deltagarna i helgens skinsmatch. Men golfbanan kommer också vara en het snackis. Vi tog därför kontakt med Helen Alfredsson, som spelat den superprivata banan vid flera tillfällen.

Hur spelas den?
Hur bra är den?
Vad är svårigheterna?

Enligt Alfredsson är det knappast längden som kommer ställa till det för spelarna. Nej, snarare är det precision som kommer att krävas.
– Det här är en bana som växer på dig, som en US Open-bana. Det tar en stund innan man förstår hur mycket problem det finns, säger Helen Alfredsson till Svensk Golf.

Bland de stora utmaningarna på banan är de många wasteområdena. De okrattade sandytorna kan ge väldigt svåra lägen, förklarar Alfredsson. En annan huvudingrediens i det som gör Seminole så speciell är de strategiska och tuffa greenerna.
– De kanske inte är lika undulerade som på Augusta National. Men de är så fruktansvärt snabba och så ser de ut som en upp- och nedvänd tallrik. Så är man bara en halvmeter fel rullar man ner i en bunker och då blir det väldigt tufft. Det gör att banan blir svår ända från tee. Du måste vara i fairway för att lättare kunna slå ett bra slag mot green, du kan inte rulla in någon boll. Då har man inte en chans.

Hur rankar du den bland världens bästa banor?
– Jag tycker den är topp 10. Den är grym att spela och man får slå så många olika slag. Och så är det en bana som ligger nära havet, så vinden påverkar, säger Alfredsson.

I senaste avsnittet av Svensk Golf Podcast hör du hela snacket med Helen Alfredsson, plus ett försnack där vi går igenom förutsättningarna, våra förväntningar och siar om vem som spelar in mest dollar på söndag.


Text: Svensk Golf • 2020-05-15
TournyttDustin JohnsonHelen AlfredssonMatthew WolffPGA TourRickie FowlerRory McIlroyTournytt
Scroll to Top