Det kommer att dröja innan Xander Schauffele och de andra PGA Tour-spelarna kan göra high-fives med åskådarna igen // Foto: Getty Images

Tournytt

PGA-tourens plan – testa spelarna dubbelt

Ny Hälso- och säkerhetsplan ska reglera verksamheten när PGA-touren startar.

Text: Martin Strömberg • 2020-05-13

PGA-touren planerar att spela sin första tävling efter COVID 19-uppehållet mellan 11-14 juni och minst de första fyra tävlingarna kommer att spelas utan publik.

Och inför Charles Schwab Challenge på Colonial CC i Texas kommer alla inblandade att testas noggrant för viruset.

PGA-touren offentliggjorde under tisdagen sin Hälso- och säkerhetsplan för alla spelare inför nystarten i en sammanställning över 37 sidor. Där redogörs tydligt för hur man ska se till att försäkra sig om att inte sprida smittan vidare.

Alla spelare och caddies kommer att få ett formulär skickat till sig där man dels svarar på frågor, dels mäter sin kroppstemperatur samt också ett näs- och salivtest.

Spelare och caddies kommer dessutom också att testas dubbelt eftersom ytterligare test planeras under själva tävlingsveckan.

Testen är obligatoriska för att få starta i tävlingarna och det kommer att ta 24-48 timmar att få provsvaren. PGA-touren poängterar att testerna inte kommer att påverka den lokala sjukvården eller möjligheterna att testas för allmänheten.

Om någon skulle testas positivt får man inte starta och om någon testas positivt efter att ha klarat kvalgränsen hamnar spelaren på sista prisplats.

Hälsoplanen begränsar också antalet människor som får vara på plats under tävlingsveckan. Spelare, caddies, tourens personal, ett begränsat antal frivilliga samt ett begränsat antal tränare. Inga familjemedlemmar eller vänner.

Antalet representanter från media kommer också att vara begränsat och alla intervjuer kommer att ske utomhus med de avståndsrekommendationerna som myndigheterna föreskrivit, cirka två meter.

Touren kommer också att chartra ett flygplan som tar spelarna vidare till nästa tävling under förutsättning att man testat negativt.


Text: Martin Strömberg • 2020-05-13
TournyttCovid-19PGA Tour
Scroll to Top