Den 9-15 november kan Tiger Woods få chansen att försvara sin Masterstitel från 2019. Foto: Getty Images

Augusta National

Då spelas Masters – här är nya planerade datumen

På torsdag skulle den 84:e upplagan av The Masters inledas. Att den skjutits på framtiden visste vi sedan några veckor tillbaka. Nu har ett skarpt datum i november ritats in för att avgöra majorn i höst istället.

Text: Oskar Åsgård • 2020-04-06 Uppdaterad 2020-04-07

Under måndagen meddelade först European Tour att det inte blir någon premiärupplaga av Scandinavian Mixed i sommar. Några timmar senare kom beskedet att The Open också ställs in.

Däremot fick vi bekräftat att hoppet om ett Masters 2020 lever.

Som bekant skulle den 84:e upplagan av årets första herrmajor ha inletts på torsdag den här veckan. Fredagen den 13 mars meddelade dock Augusta National Golf Club att Masters och amatörtävlingen Augusta National Women’s Amateur sköts upp på grund av coronapandemin.

Nu berättar Fred Ridley, ordförande i Augusta National Golf Club, i ett pressmeddelande att det datum som har identifierats för att avgöra 2020 års Masters nu är 9-15 november.

”Fler detaljer kommer under de kommande veckorna och månaderna, men för stunden vill vi, liksom alla andra, fokusera på de utfärdade försiktighetsåtgärderna och rekommendationerna [från hälsomyndigheter] i kampen mot coronaviruset. Längs vägen hoppas vi att förhoppningen om ett Masters i höst bringar en stunds glädje för staden Augusta och alla som älskar sport.”, skriver Fred Ridley.

Ridley meddelar också att tanken är att bjuda in samtliga proffs och amatörer som skulle ha kvalificerat sig för tävlingen om den hållits den här veckan.

Det innebär i så fall att Henrik Stenson blir ende svensk i 2020 års Masters, förutsatt att tävlingen kan arrangeras i höst.

Dock kommer Augusta National Women’s Amateur inte att spelas 2020. Istället kommer alla spelare som accepterade en inbjudan till årets tävling – bland dessa tre svenskor: Linn Grant, Ingrid Lindblad och Maja Stark – kommer att få spela i 2021 års upplaga av ANWA. Förutsatt att spelaren förblir amatör.

Alla som hade turen att få en biljett till årets Masters behåller denna ifall tävlingen spelas till hösten.


Text: Oskar Åsgård • 2020-04-06
TournyttAugusta NationalAugusta National Womens AmateurThe MastersUS Masters
Scroll to Top