Players Championship avbröts efter första ronden på grund av Covid-19. Sedan dess har ingen tävling spelats. Foto: Getty images

Tournytt

Spelare och caddies kan söka ekonomiskt stöd

PGA Tour har tagit fram ett sätt för spelare och caddies att ansöka om ekonomiskt stöd, för att klara sig under perioden tävlingar inte spelas.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-30

Corona har gjort att PGA Tour inte längre kan anordna tävlingar. Det gör att spelarna inte längre kan tjäna pengar. Det vill touren nu hjälpa till med.

PGA Tours vice president, Tyler Dennis, har skrivit ett meddelande till alla medlemmar på touren där han berättar att det finns olika sätt att få finansiell support, då spelarna är helt beroende av kompensationen de får av sina tävlingsresultat. Detta skriver Golf Channel.

Det amerikanska skatteverket tillåter inte tourspelare att få pengar utan att ha tjänat dem men touren har tagit fram flera metoder som spelarna kan använda sig av, bland annat en förskottsbetalning baserad på kommande intjänade pengar i FedEx Cup.
”Spelmöjligheter innebär finansiella möjligheter och vi är oroliga över kostnaden de inställda tävlingarna ska ha för några av våra medlemmar”, skriver Tyler Dennis.

Spelarna kan få upp till 100 000 dollar av de pengar som de förväntas tjäna i FedEx Cup senare i år, då spelet återupptas.

En annan grupp som påverkats rejält av coronavirusets uppskjutna och avblåsta tävlingar är spelarnas caddies. I många fall har de påverkats mer än spelarna då de tjänar mindre, i snitt 10 procent av vad proffsen spelat in. Detta gör att många av dem har en stramare budget. Touren kommer tillåta caddies att ansöka om finansiell hjälp genom Caddie Benevolent Fund.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-30
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top