Det blev en delad andraplats för Emma Nilsson när LET spelade sin sista tävling på ett tag i Sydafrika // Foto: Tristan Jones (LET)

Ladies European Tour

Emma Nilsson nära segern i Sydafrika

Emma Nilsson knep sin bästa placering hittills på LET, medan Julia Engström tog femte raka topp 10-placeringen.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-15 Uppdaterad 2020-03-15

Det blev ännu en fin svensktävling på Ladies European Tour när Investec South African Women’s Open avgjordes på lördagen.

Två sena birdies av Emma Nilsson höll på att räcka hela vägen till särspel men till slut fick svenskan nöja sig med en delad andraplats, ett slag bakom segrande engelska rookien, Alice Hewson. Nilsson slutade fyra under par totalt efter 71 slag sista ronden.

Andraplatsen var Nilssons bästa resultat hittills i LET-karriären, under fjolåret noterade hon tre topp 10-placeringar med en sjätteplats i Indien som främsta resultat.

Även Julia Engström, som vann sin första seger på LET för två veckor sedan, var uppe och kämpade om segern. Mitt under finalronden var Engström uppe i delad ledning, men två sena bogeys innebar till slut en delad sjundeplats för Engström, som dock behåller ledningen på LET:s Order of Merit. Engström avslutade också hon med 71 slag och slutade sammanlagt två under par.

Engström har nu radat upp den väldigt imponerande sviten d4–3–d6–1–d7 i sina fem senaste tävlingar.

För 22-åriga Hewson innebar segern att hon vann sin första start som nykomling på LET. Hon gick sista ronden på 71 slag och slutade fem under par totalt.

Det är fortfarande ovisst när nästa tävling kommer att spelas på Ladies European Tour med anledning av den pågående coronaviruspandemin.

Klicka på bilden nedan för att komma till den fullständiga resultatlistan.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-15
TournyttAlice HewsonEmma NilssonJulia EngströmLadies European TourTournytt
Rulla till toppen