Tiger Woods är numer invald i Hall of fame. Ett beslut som kändes ganska givet. Foto: Getty images

Lågoddsare

Tiger Woods invald i Hall of fame

93 segrar världen över. 82 på PGA Tour och 15 av dem i majors. Ett facit värdigt en plats i golfens Hall of fame.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-12 Uppdaterad 2020-03-12

Det kommer inte direkt som en överraskning. Snarare var det en tidsfråga. Men under onsdagen valdes Tiger Woods in i golfens Hall of fame. Amerikanen fick reda på att han blivit invald per telefon. Det var Jay Monahan, PGA Tour-chef och styrelseledamot i World Golf Foundation, som ringde honom.
– Jag är både hedrad och ödmjuk inför att ha blivit invald i golfens Hall of fame. Det här senaste året har varit en otrolig resa och supportskapet jag har fått motta från familj, vänner och fans har varit överväldigande. Det här priset är den ultimata symbolen för att man aldrig ska ge upp, säger Tiger Woods.

Tiger Woods har vunnit 93 gånger över hela världen. 82 gånger på PGA Tour och 15 av segrarna har kommit i majortävlingar. Utöver det har han också varit världsetta i mer än 13 år.

För att bli invald i Hall of fame måste man få 75 procent eller mer av rösterna i en urvalskommitté. I gruppen finns bland annat Annika Sörenstam. Det är oklart hur många av de 20 som röstade ja gällande Tiger Woods plats i Hall of fame.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-12
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top