TPC Sawgrass kommer ta emot en storpublik i dag, torsdag. Foto: Getty images

Tournytt

Storpublik välkommen till TPC – trots coronarisker

NBA beslutade att pausa hela säsongen och Donald Trump har beslutat att inga flyg får gå från Europa till USA på grund av coronaviruset. Trots det ska Players Championship spelas som vanligt.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-12

Coronaviruset skapar mer och mer oro, inte bara i Sverige. I USA har NBA beslutat att basketsäsongen ställs in under resten av säsongen för att minska risken för spridning. Även andra evenemang har ställts in, bland annat LPGA Tour-tävlingar och mycket tyder på att detta lär fortsätta framöver.

Men veckans Players Championship ser ut att spelas som vanligt.
PGA Tour meddelade natten till torsdag att tävlingen på TPC Sawgrass ska spelas som planerat och att publik ska få ta sig till golfbanan. Touren meddelade också att supportrar som inte längre vill besöka anläggningen i Jacksonville, Florida, kommer få sina pengar tillbaka.
”PGA Tour är medvetna om det eskalerande förändringarna angående covid-19. Med den information som finns i nuläget kommer Players Championship spelas som planerat, men vi kommer fortsätta se över de rekommendationer som WHO och andra organisationer ger oss. Det här är förstås en väldigt svårtydd situation som kräver konstant kommunikation, transparens och betänkande”, skriver de i ett meddelande.

LÄS MER: Så sänds stjärntäta Players Championship

Touren har också skickat ett meddelande till tävlingens spelare och berättar att allt ska spelas enligt schemat.
”Vi är medvetna om den snabba utvecklingen med NBA-schemat och meddelandet om amerikanska restriktionerna från Europa. Vi kommer att hålla er informerade. Var vänligen förberedd på att spela i morgon. Rond 1 är enligt schemat”, skriver touren.

Touren meddelar också att man ska komma med mer information vid 12.00, 17.00 svensk tid, under torsdagen.

LÄS MER: Stenson spelar med tidigare vinnare


Text: Jesper Johansson • 2020-03-12
TournyttPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top