Det var inte bara Viktor Hovland som blev glad efter segern på PGA Tour. Foto: Getty images

Glädjevrål

TV: Hör norska kommentatorernas eufori

I behov av lite glädje? Se och hör hur norska kommentatorerna reagerade på Viktor hovlands seger!

Text: Jesper Johansson • 2020-02-24

Det är måndag, vilket för oss golfare innebär att det är ett antal dagar tills vi antingen får spela själva – eller se proffsen spela golf igen.
Därför kan det vara viktigt att få lite uppmuntran på veckans första dag.

För att lyckas med det kan man förslagsvis se klippet när Viktor Hovland vinner – med norska kommentatorer.
Henrik Björnstad och Per Haugsrud hade svårt att kontrollera sina känslor när Viktor Hovland i helgen tog sin första vinst, vilket också är den första segern av en norrman på PGA Tour.

Se klippet här:

Norwegian commentators reaction as Victor Hovland claims Norways first ever PGA Tour win from r/golf

Henrik Björnstad har nu fått smälta segern i några timmar. Han är fortfarande överlycklig för sin landsman.
– Jag trodde verkligen inte att han skulle sätta den putten. Jag såg i dag att den var 7,6 meter lång. Med den pressen, för att vinna sin första seger på PGA Tour – en enorm prestation!, säger Björnstad till Svensk Golf.

Vad betyder den här segern för golfen i Norge?
– Den betyder otroligt mycket, förstås. Att vi nu har en spelare med en seger på högsta nivån, som rankas 60 i världen, kommer göra stora ringar på vattnet. Det här är helt avgörande för rekrytering och intresse att man har en golfspelare som syns i media och på TV.
– Så förhoppningsvis kommer det här göra att många barn och unga blir intresserade här i Norge. Förhoppningsvis kan vi se en ”Northug-effekt” i Golfnorge om några år.

Vad betyder segern för Hovland tror du?
– Den innebär förstås vinnarkategori, vilket gör att han kan sänka axlarna lite med tanke på jobbsituationen. Det kan ge en väldigt positiv effekt på spelet framöver att han slipper tänka på att prestera för att behålla sin plats där ute. Nu kan han istället fokusera på att bli en bättre golfare. Jag är övertygad om att han nu har målet inställt på att bli topp-50 i världen så han får spela världens största tävlingar framöver.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-24
TournyttPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top