Viktor Hovland leder inför avslutningsronden i Puerto Rico och kan ta sin första seger på PGA-touren // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norsk drömgolf i Puerto Rico

Hovland jagar första segern – Lingmerth sjua inför avslutningen.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-23 Uppdaterad 2020-02-23

Norska Viktor Hovland slog igenom ordentligt redan som amatör förra säsongen på PGA-touren.

Han avslutade sin amatörkarriär med 67 slag sista ronden av fjolårets US Open på Pebble Beach, där han slutade delad 12:a. Han hade dessförinnan slutat delad 32:a i Masters på Augusta National.

Proffskarriären inleddes sedan med fem raka klarade kvalgränser och 22-åringen hade sedan 19 raka ronder under 70 slag på PGA-touren.

Det räckte inte riktigt för att säkra kortet på PGA-touren men det löste han smidigt genom att komma delad 11:a och tvåa i Korn Ferrys avslutande finalserie och därmed skaffa sig spelrättigheterna för årets säsong.

Det har sedan dess gått lite trögt och Hovland själv säger att förväntningarna har tagit på honom.

– Jag har satt för mycket press på mig själv och haft svårt att hålla en bra sinnesstämning hela tävlingar. Jag går hårt åt mig själv när jag missar och låter det påverka mig men den här veckan vet jag att jag spelar bra och en miss här eller där kommer inte att störa mig.

Han har hittills i Puerto Rico Open haft ronderna 68-66-64 och går under söndagen ut i enslagsledning före skotten Martin Laird. Amerikanen Josh teater är ytterligare ett slag bakom på tredje plats.

– En seger här skulle betyda mycket. Jag har fått en hel del inbjudningar men jag vill själv spela mig in i stora tävlingar och en seger är en bra språngbräda, sa Hovland efter sin tredjerond.

Bäst av svenskarna är David Lingmerth, som delar sjundeplatsen inför slutronden. Lingmerth gick tredje ronden på 69 slag och med sina elva under par är han sju slag bakom Hovland.

Henrik Norlander gick också på 69 slag tredje ronden och delar 38:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-23
TournyttDavid LingmerthHenrik NorlanderJosh TeaterMartin LairdPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top