Jon Rahm hann med både banrekord och hole in one under tredje ronden av WGC Mexico Championship // Foto: Getty Images

WGC

Hio och banrekord av Rahm i Mexiko

Jagar fjärde PGA Tour-segern efter drömdagen på Chapultepec.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-23

Spanjoren Jon Rahm hade en minst sagt lyckad tredjerond av WGC-Mexico Championship.

Rahm gjorde hole in one på Chapultepecs 17:e hål då hans gapwedge tog en hög förstastuds och den andra studsen landade mitt i koppen och satte dessutom ett nytt prydligt banrekrod på 61 slag på Club de Golf Chapultepec.

Rahm klättrade från en delad 22:a till en delad 4:e plats och har nu chansen att ta sin fjärde seger på PGA-touren.

– Vi talar ofta om hur mycket otur vi har men idag hade jag verkligen lyckan med mig. Jag slog rätt slag och jag fick studsarna med mig, sa en överlycklig Rahm efter sin fantastiska 61-rond.

Han inledde med att slå upp bollen nära på de tre första hålen och efter sju hål var spanjoren sex under par för ronden.

– Med en sån start så ville jag bara göra så många birdies som möjligt och komma så nära ledningen som möjligt, sa 25-åringen efteråt.

Enda plumpen i protokollet var en treputt för bogey på det åttonde hålet, annars räddade Rahm par vid de två tillfällen då han missade green. Han misslyckades visserligen med att göra birdie på korta elvan men kontrade med birdies på hål 13 och 15.

Och sedan kom den fantastiska fullträffen på 17:e.

Spanjoren avslutade med ett par på det 18:e hålet för en rond på 61 slag, nytt stiligt banrekord på Club de Golf Chapultepec. Inför sista ronden är han nu fyra slag bakom amerikanen Justin Thomas, som hade banrekordet tidigare, och tre slag bakom sydafrikanen Erik Van Rooyen och amerikanen Patrick Reed.

– Nyckeln sista ronden blir att kunna fokusera och förstå att jag inte kommer att ha samma medgång igen. Jag kommer inte att sätta alla puttar eller slå perfekta slag, sa Rahm om avslutningen.

Svenske Marcus Kinhult delar 68:e platsen efter ronder på 75-74-75.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-23
TournyttErik van RooyenEuropean TourJon RahmJustin ThomasMarcus KinhultPatrick ReedPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top