Brooks Koepka ventilerade sina tankar kring fusket bland proffsen // Foto: Sirius XM

Tournytt

Koepka: “Det fuskas mer än folk tror”

Världstvåan berättar om fuskande kollegor i radiointervju.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-19

Världstvåan Brooks Koepka är inte rädd för att säga vad han tycker eller för att stöta sig med kollegor på touren.

I en intervju med SiriusXM PGA Tour Radio i veckan uttalade han sig om fusk inom proffsgolfen.

Något som enligt Koepka är vanligare än vad många tror.

– Det finns ingen plats för avsiktligt fusk i proffsgolfen, men jag är också skyldig eftersom jag inte har sagt ifrån. Men om jag såg någonting nu med den statusen jag skaffat mig så skulle jag definitivt säga till. Jag har sett stora namn göra det men bitit mig i tungan.

Koepka berättade som ett exempel hur en kollega under självaste US Open slog ut en drive i tjockruffen höger. Efter att ha plattat till gräset bakom bollen med en spoon slog han sedan enkelt fram en wedge mitt i fairway.

– Jag tittade på min andra medspelare och sa att det där är inte ok, berättade Koepka.

Han fick också frågan om han ansåg att Ryder Cup-kollegan Patrick Reed fuskade då han fick pliktslag för att ha förbättrat bollens läge genom att flytta undan sand bakom bollen under Hero World Challenge innan jul.

– Ja, jag vet inte vad han höll på med, byggde sandslott? Man vet alltid var klubban befinner sig. Jag har varit borta tre månader men jag kan lova dig att jag skulle märka om jag rörde sanden. På videon ser man tydligt hur han sveper bort sand två gånger och ändå slår han på bollen.

Koepka sa vidare att det är svårt att bevisa regelbrott om inte händelsen fastnar på film, det blir ord mot ord och att det därför troligen är många som drar sig för att dra upp saker som de ser.

Se intervjun med Koepka i klippet nedanför.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-19
TournyttBrooks KoepkaPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top