Tiger Woods berättar i en intervju att han vägde för lite förra veckan och att det påverkade hans spel. Foto: Getty images

PGA Tour

Svag helg av Tiger – skyller på sin lätta vikt

Tiger Woods ska visserligen inte delta i veckans WGC-tävling. Men trots det är han långt ifrån ledig. Amerikanen ska befinna sig i gymmet kommande veckor.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-18

Tiger Woods inledde förra veckans Genesis Invitational strålande med en eagle på hål 1 och efter nio hål var han i täten. Därefter gick det dock nedför och till slut blev det en 68-plats, sist av alla spelare som klarade kvalgränsen.

Woods meddelade också under veckan att han inte kommer spela veckans WGC-Mexico Championship. Detta då han känner sig lite sliten. Till Golf TV förklarar 15-faldige majorvinnaren att det också handlar om hans fysiska egenskaper för tillfället. Tiger Woods anser att han väger för lite.
– Jag är lite för lätt just nu, vilket jag inte gillar. Jag tycker det är skönt att väga lite mindre, men inte så här lite. Så nu ska jag börja äta betydligt mer och styrketräna, säger Woods.

Ingen rast, ingen ro – med andra ord. Tiger Woods har i tidigare intervjuer berättat han tappar ett par kilo under en tävlingsvecka och nu meddelar han att han känner av viktminskningen när han svingar.
– Det gör jag. Under en tävlingsvecka brukar jag bli lite lättare och om jag spelar flera veckor i rad blir det ännu värre. Så nu ska jag börja träna direkt och jaga kilona. Jag måste försöka gå upp lite i vikt.

För att bli större, tyngre och starkare finns inga genvägar. Det är hård styrketräning som gäller. Tiger Woods har planen utstakad.
– Jag ska äta. Dricka proteindrycker och lyfta vikter för att bygga och behålla muskelmassan.

Tiger Woods har inte meddelat när nästa start sker men mycket tyder på Arnold Palmer Invitational på Bay Hill, 5–8 mars. Oavsett kan vi garantera att han är i rätt matchvikt lite mer än en månad därefter, då det är dags för amerikanen att försvara sin majortitel från 2019 på Augusta National Golf Club.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-18
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top