På grund av corona-viruset kommer flera LPGA Tour-tävlingar att ställas in. Foto: Getty images

LPGA

Tävlingar inställda på grund av coronavirus

Varje år brukar LPGA Tour ha flera tävlingar i Asien. Men på grund av Corona-viruset blir det inte så 2020.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-10 Uppdaterad 2020-02-10

LPGA Tour meddelade under natten till måndag att två tävlingar kommer att ställas in på grund av coronaviruset. Det är tävlingarna Honda LPGA Thailand, som skulle spelas 20–23 februari, samt HSBC Womens World Championship, som skulle spelas 27 februari–1 mars.

I och med detta har nu tre tävlingar ställts in, då LPGA Tour tidigare meddelade att Blue Bay LPGA i Kina inte ska spelas. I ett pressmeddelande säger LPGA:
– Det är alltid ett svårt beslut om man ska ställa in ett evenemang och LPGA har stor förståelse för all kraft som läggs av våra titelsponsorer för att vara värd i dessa otroliga evenemang för spelarna. Hälsan och säkerheten för våra spelare, fans och alla som jobbar med tävlingarna är alltid vår högsta prioritet. Även om vi är besvikna över att behöva ställa in de här tävlingarna den här säsongen ser vi fram emot att återvända till Asien snart igen.

På grund av de inställda tävlingarna kommer LPGA Tour-proffsen ha ett fyra veckor långt uppehåll efter veckans ISPS Handa Womens Australian Open. Efter den tävlingen blir nästa stopp Volvik Founders Cup i Arizona, 19–22 mars.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-10
TournyttLPGA TourTournytt
Rulla till toppen