Linnea Ström var ett enda slag från särspelet i Australien // Foto: Getty Images

LPGA-touren

Ström delad fyra i Australien

Tog sin bästa placering någonsin på LPGA-touren i Australien.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-09

Det var Madelene Sagström som hade bäst utgångsläge av svenskorna inför avslutningen av ISPS Handa Vic Open.

Men under ännu en tuff dag på 13th Beach Golf Links var det Linnea Ström som blandade sig i segerstriden i en tävling som var oviss in i det sista. Ström hade chansen att ta sig in i särspel vid birdie på 72.a hålet men putten ville inte gå i.

Göteborgskan fick nöja sig med sin bästa placering någonsin på LPGA-touren som delad fyra. Hon hade sedan tidigare en delad femteplats från Marathon Classic ifjol som personbästa.

Med nio hål kvar av slutronden såg Ström avsågad ut på fyra under par. Men tre raka birdies på hål 11-13 på vägen in tog henne till sju under och samtidigt tappade spelarna i toppen slag i de hårda vindarna.

Plötsligt fanns chansen men marginalerna var inte på Ströms sida den här gången.

Madelene Sagström var länge med i segerstriden men en trippelbogey på hål 11 följdes av ytterligare tre tappade slag på sluthålen och svenskan föll i resultatlistan. Sagström slutade till sist delad 20:e efter 81 slag sista dagen.

Tävlingen gick till särspel mellan tre sydkoreanska spelare och på första särspelshålet hade Hee Young Park möjligheten att avgöra med en eagleputt från två meter, utan att lyckas.

På andra särspelshålet försvann rutinerade So Yoen Ryu och segern gick till slut till Hee Young Park efter att Hye-Jin Choi missat när de spelade 18:e hålet för femte gången i särspelet.

Segern var Hee Jung Parks tredje på LPGA-touren och den första sedan 2013.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-09
TournyttLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top