Webb Simpson besegrade Tony Finau i särspel och tog sin sjätte seger på PGA-tour // Foto: Getty Images

PGA Tour

Simpsons makalösa finish

Tog sjätte segern efter särspel i Scottsdale.

Text: • 2020-02-03

Tony Finau hade greppet om sin andra seger på PGA-touren när Waste Management Phoenix Open avgjordes och ledde med två slag med tre hål kvar.

Men istället tog Webb Simpson sin sjätte seger efter dubbla birdies på avslutningshålet, en på det 72:a hålet och sedan en direkt i särspelet för att passera Finau.

– Jag visste att jag skulle behöva göra något speciellt för att vinna men jag trodde att det kunde gå, sa Simpson efter segern.

Simpson har haft sex topp-20 på sina sex senaste starter innan segern äntligen kom och på presskonferensen berättade han att han fysiskt sett är i bättre form än någonsin, och hur viktigt det är, inte framförallt för att slå längre.

– Nej, men min kroppskännedom är bättre och min kropp känns mer likadan varenda vecka. Vi spelar i olika tidszoner och på olika platser och tidigare kunde min kropp kännas annorlunda från en vecka till en annan. Nu får jag samma känsla varenda tävling och det är viktigare än jag kunde tänka mig.

Finau fick alltså nöja sig med en andraplats och står fortfarande på en enda PGA Tour-seger.

Men han hade inget annat än beröm för sin överman.

– Det var en fantastisk finish och gör man birdie två gånger i rad på 18:e sista ronden så har man bra chans att vinna. Jag älskar Webb och han drog det längsta strået idag.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatlistan.

LÄS MER: “Minns inte hur många hios jag gjort”


Text: • 2020-02-03
TournyttPGA TourTony FinauTournyttWebb Simpson
Scroll to Top