Henrik Stenson är en av de svenskar som är i en guldsits efter första varvet i Saudiarabien. Foto: Getty images

European Tour

Svensk superstart i Saudiarabien

Efter 18 spelade hål av Saudi International har flera svenskar tagit sig till fina positioner.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-30

Det kan bli en riktigt rolig svenskvecka på European Tour. Efter 18 spelade hål är flera blågula spelare högt upp på ledartavlan.
Bäst av alla är visserligen Gavin Green, från Malaysia, sex under par. Men precis bakom är två svenskar: Sebastian Söderberg och Henrik Stenson.

Söderberg inledde öppningsronden på Royal Greens G&CC med en birdie och skulle göra ytterligare fem innan han var klar för dagen. Det blev visserligen en bogey på hål 3 men utöver det gjorde hans boll en u-sväng på hål 18 för att retligt innebära ett par som avslutning.

Den andre svensken som satt sig i en fin position är ingen mindre än Henrik Stenson. Precis som Sebastian Söderberg är han fem under par efter 18 spelade hål och precis som Söderberg blev det sex birdies och en bogey. Efteråt hyllade han sin egen puttning.
– Jag var tvungen att rädda på vissa hål då jag inte var kanon i det långa spelet, framför allt ifrån tee. Men puttningen var bra hela dagen. Jag satte de jag var tvungen att sätta för att göra birdies och lyckades få i flera räddningar, för jag var faktiskt inte så nära flaggorna i dag, sa Stenson till European Tour efter ronden.

De fina resultaten gör att de båda är delad tvåa tillsammans med spanjoren Adri Arnaus. Tre slag efter dem hittar vi nästa svensk på ledartavlan. Alexander Björk är nämligen delad 13 efter en 68-rond, två under par.

Det är fortsatt mycket golf som ska spelas i Saudiarabien under torsdagen och här kan du se en aktuell ledartavla.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-30
TournyttAlexander BjörkEuropean TourHenrik StensonSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top