PGA Tour

Norén klättrar till tolfte plats i Kalifornien

Alexander Norén är fem slag bakom den amerikanska ledarduon halvvägs genom The American Express i Kalifornien.

Text: Martin Strömberg • 2020-01-18 Uppdaterad 2020-01-18

Alex Norén fortsätter att visa fin form på PGA-touren.

Under fredagen gjorde han sin andra raka 67-rond i The American Express, tävlingen som tidigare bland annat hetat Desert Classic, Humana Challenge, Careerbuilder Classic och Bob Hope Desert Classic.

Norén klättrade i och med sin bogeyfria rond två placeringar upp till en delad tolfteplats. Svensken var två under efter nio men spurtade starkt med birdies på hål 14, 16 och 18.

I ledningen efter två ronder finns amerikanerna Rickie Fowler och Scottie Scheffler, båda har noterat 65-64 de två första dagarna. För Fowlers del är det snudd på hemmaplan då han är uppvuxen i Murrieta, bara en timmes bilresa från La Quinta, men det är ändå en tävling som han sällan spelar. I år är första gången på sex år som han kommer till spel och hans tanke var egentligen att förbereda sig för de kommande två veckorna på Torrey Pines och Scottsdale.

– Jag såg över mina alternativ och det passade bra i år för att komma igång med spelet. Banorna är ganska lättscorade om man driver bollen bra men det är samtidigt lätt hänt att hamna i trubbel, sa Fowler till tourens hemsida.

129 slag är också Fowlers lägsta resultat efter 36 hål på PGA-touren hittills.

LÄS MER: Svensksuccé i Abu Dhabi

Henrik Norlander, som hade en tuff förstadag med 75 slag fick spelet att fungera betydligt bättre under fredagen. Han gick på 66 slag och klättrade hela 50 placeringar till en delad 97:e plats.

Tävlingen spelas på tre olika banor och finalronden spelas på PGA Stadium West under söndagen.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-01-18
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderPGA TourRickie FowlerScottie Scheffler
Scroll to Top