Henrik Stenson hade ingen bra dag på greenerna i Singapore, med totalt 36 puttar. Foto: Getty Images

Asian Tour

Stensons mardrömsdag på greenerna

Henrik Stenson var som vanligt säkerheten själv i spelet från tee till green under andra varvet i Singapore. Men utan sänkta puttar blir det inga låga scorer, vilket svensken bittert fick erfara under fredagen.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-17 Uppdaterad 2020-01-17

På Asian Tour spelas i veckan SMBC Singapore Open och Henrik Stenson har tagit sig till Sydostasien för att göra sin årsdebut. Efter det första varvet hade svensken en framskjuten position men inför helgen har han tappat mark på ledartavlan.

Detta i stort sett enbart på grund av en iskall putter.

För under det andra varvet av tävlingen lyckades Henrik Stenson träffa 16 av 18 greener på rätt antal slag, ett greenträffsnitt på 89 procent vilket brukar vara en förutsättning för en låg score. Trots det lyckades Stenson inte komma in i klubbhuset med en score under par.
Efter ett inledande par (med en av dagens två enputtar) blev det två raka bogeys på grund av treputtar. Därefter träffade svensken elva raka greener – men tvåputtade samtliga.

Till slut blev det dock en birdie.
På hål 18 lyckades majorvinnaren träffa par 5-hålets green på två slag. Därefter blev det en tvåputt – vad annars en dag som denna? – för birdie.

Henrik Stensons statistik från fredagsvarvet.

72 slag, ett över par, innebär att Henrik Stenson totalt är -2 och delar 24:e plats.

Bäste svensk inför helgen är istället Malcolm Kokocinski, som förra året lyckades vinna en tävling på den asiatiska touren. Efter två varv är 28-åringen delad 17:e, två under par. Leder gör thailändaren Jazz Janewattananond, totalt tio under par.

LÄS MER: Stenson lämnar FootJoy och byter skosponsor


Text: Jesper Johansson • 2020-01-17
TournyttAsian TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top