I hård vind lyckades Alex Norén få till en fin avslutning på Waialae Country Club. Foto: Getty images

PGA Tour

Norén topp-16 efter första varvet

I tuffa förhållanden lyckades Alex Norén få till en fin avslutning för att vara i en bra position på Hawaii.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-10 Uppdaterad 2020-01-10

Hawaii anses vara ett paradis. En plats för avslappning. Under årets två PGA Tour-tävlingar har vädret inte direkt sålt in Hawaii som något avslappnande paradis. Stark vind under förra veckans Tournament of Champions ställde till det för spelarna. Samma sak ser ut att vara en avgörande faktor i veckans Sony Open.

Efter det första varvet på vackra Waialae Country Club är det endast 16 spelare som är under par.

En av dem är svensk. Alex Norén gör sin första PGA Tour-start 2020 och är ett under par efter första varvet, detta efter en urstark avslutning.
Norén gjorde en bogey och åtta par första nio. Andra halvan började lika trögt. Efter 15 hål hade han gjort ytterligare fem par – och en bogey.

Men sedan kom drömavslutningen.
Birdie på hål 16.
Birdie på hål 17.
Birdie på hål 18.

Öppningsrondens 69 slag placerar Alex Norén på delad 16:e plats fyra slag bakom den ensamma ledaren, Colin Morikawa. Den unge amerikanen, som lovordas som en av sportens starkast lysande unga stjärnor, fick nämligen en drömstart på veckans tävling då han i de tuffa förhållandena levererade en bogeyfri 65-rond, fem under par.

En stor anledning till det fina resultatet härleder amerikanen till spelet i förra veckans Tournament of Champions.
– Det är tufft där ute. Om du har en sex meter lång putt måste du beräkna vinden, regnet – allt. Så att jag spelade förra veckan har förberett mig för dagens rond i vinden och nu ser jag fram emot att spela kommande rundor av den här tävlingen, sa 22-årige Morikawa efter ronden.

Utöver Alex Norén är också Henrik Norlander med i Sony Open. Efter första ronden är han +1 och på delad 48:e plats.Text: Jesper Johansson • 2020-01-10
TournyttAlexander NorenColin MorikawaHenrik NorlanderPGA Tour
Rulla till toppen