Joaquin Niemann är i ensam ledning efter att ha gjort sju birdies och elva par under torsdagen. Foto: Getty images

PGA Tour

Niemann leder på Hawaii

Under hösten tog han sin första seger. Efter första tävlingsvarvet 2020 är Joaquin Niemann i ledning.

Jesper Johansson • 2020-01-03

En bogeyfri 66-rond gör att Joaquin Niemann leder Sentry Tournament of Champions efter första varvet. Den unge chilenaren leder med ett slag före Justin Thomas som inför tävlingen menade att han har vad som krävs för att bli världsetta i år. Om det stämmer återstår att se. Först och främst behöver han ta sig förbi supertalangen Niemann.

Chilenaren är rankad 58 i världen och tog i höstas sin första seger på PGA Tour. Det är fortsatt mycket att spela om på Plantation Course men sju under par är sannerligen en bra start. Första birdien kom på hål 4, där 21-åringen satte en tio meter lång putt. Därefter blev det ytterligare tre birdies de kommande fem hålen, vilket innebar att han nådde korven i paus på 32 slag, fyra under par.

På vägen tillbaka till klubbhuset blev det ytterligare tre birdies, den sista på det avslutande hålet.
– Att vinna på touren gör att man får bättre självförtroende och man blir mer självsäker på banan, sa Niemann efter ronden.
– Om jag spelar bra är jag på toppen av ledartavlan. Det handlar om tålamod och har jag en bra vecka kan jag vinna.

Under det första varvet missade Joaquin Niemann endast en green. Antalet missar kan dock komma att bli högre de resterande tre ronderna, då vädret förväntas bli betydligt sämre. Stark vind och regn gör att spelarna kan få en tuff utmaning på paradisön i Stilla havet. Rickie Fowler sköt en 68 under torsdagen och meddelade efteråt att han är glad att han tog vara på torsdagen, då de förväntade tuffa förhållandena kan ställa till det.
– Det här var de bästa förhållandena vi kommer få under veckan. Jag tror att halva startfältet kommer skjuta bort sig kommande dagar.

Han själv menar att vinden inte är ett problem, snarare tvärtom.
– Jag älskar att spela i vind. Jag tror jag har en bättre chans än många där ute på grund av det kommande vädret, men det kommer fortfarande vara en utmaning. Förhoppningsvis blåser det inte för mycket så att det fortfarande går att spela, om än väldigt tufft.

Toppen av ledartavlan


Scroll to Top