MELBOURNE, AUSTRALIA - DECEMBER 11: Playing Captain Tiger Woods of the United States team speaks ot his assistant captains while taking part in picking Thursday's Four-Ball Pairings ahead of the 2019 Presidents Cup at Royal Melbourne Golf Course on December 11, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Daniel Pockett/Getty Images)

Tournytt

Kapten Woods skickar ut sig själv först i Presidents Cup

Tiger Woods och Justin Thomas kommer inleda Presidents Cup för USA.

Jesper Johansson • 2019-12-11

Tiger Woods är i en ovanlig position. Han är dels en del av USA:s Presidents Cup-lag. Han är också kapten. På grund av det ska han välja när han själv ska spela – och vem han ska spela med. Planen för den första delen i lagmatchen mot det internationella laget är nu presenterad och Woods kommer att vara den första att slå ut i det amerikanska laget. 

Första matchen är i fourball-format, mer känt som bästboll här i Sverige. Det innebär att alla spelare spelar på sin egen golfboll och att det bästa resultatet i laget på hålet är vad som avgör ett visst hål och till slut även matchen.

Tiger Woods kommer alltså att spela i den första bästbolls-matchen. Han gör det tillsammans med Justin Thomas. De båda kommer att tampas med Marc Leishman och Joaquin Niemann. Enligt USA:s kapten var det inga konstigheter gällande att välja sig själv och planen har varit så en längre tid.
– Det var noll tveksamheter där, säger Woods om uttagningen.
– Det är viktigt för mig att snabbt komma ut där som spelare, men också kapten. Jag vill förstås se mitt lag spela. Det här är första gången jag är kapten. Jag vill kunna njuta av den delen av den här matchen också.

Alla matcher i Presidents Cups första del

Internationella laget USA
Marc Leishman, Joaquin Niemann Justin Thomas, Tiger Woods
Adam Hadwin, Sungjae Im Xander Schauffele, Patrick Cantlay
Adam Scott, Ben An Bryson DeChambeau, Tony Finau
Hideki Matsuyama, CT Pan Webb Simpson, Patrick Reed
Abraham Ancer, Louis Oosthuizen Dustin Johnson, Gary Woodland

Scroll to Top