SCOTTSDALE, ARIZONA - JANUARY 31: Phil Mickelson reacts as he walks off the 16th green during the first round of the Waste Management Phoenix Open at TPC Scottsdale on January 31, 2019 in Scottsdale, Arizona. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Tournytt

För första gången på 30 år skippar “Lefty” Phoenix Open – kritiseras för beslutet

Phil Mickelson har i 30 raka upplagor varit en del av Phoenix Open. Men i år kommer Arizona State-eleven att överge sin startplats för att istället bege sig till en kontroversiell tävling på European Tour.

Jesper Johansson • 2019-12-03

För första gången på 30 år kommer Phil Mickelson inte att spela Phoenix Open, tävlingen med den berömda läktaren kring hål 16. Publikfesten som spelas samtidigt som Super Bowl.

Istället ska amerikanen gästa European Tour och Saudi International.
– Jag såg Dustin Johnson vinna tävlingen förra året och banan såg ut som en intressant utmaning. Att så många talangfulla golfare deltar har också gjort att tävlingen nu känns mer etablerad, säger Mickelson till Golf Channel.

De rutinerade spelarna är bland annat Henrik Stenson, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Patrick Reed och Sergio Garcia – som i årets upplaga inte mottar en avgift för att spela tävlingen, då han förra gången diskvalificerades efter att ha gått loss på banans greener i ett raseriutbrott.
– Jag har uppskattat mina tidigare resor till Mellanöstern och jag ser fram emot att spela i ett nytt land och få golfen att växa i det landet.

Garcia tackar nej till garanterad startsumma

Hela tävlingen har kritiserats då den spelas i ett land med diskutabla mänskliga rättigheter och en regering som 2018 var inblandad i mordet på en journalist. På grund av det här har också “Lefty” fått motta kritik. Via Twitter säger amerikanen så här:
“Jag har tackat nej till Mellanöstern-resor i många år. Jag är exalterad över att åka dit och spela golf och se en plats jag aldrig tidigare sett. Jag förstår de som är upprörda och besvikna. Ni kommer att vara okej. Jag är exalterad över upplevelsen.”

Enligt Twitter kan Mickelson också ha spelat Waste Management Phoenix Open för sista gången, då han under 2020 fyller 50 år.


Scroll to Top