The RSM Classic – Final Round

Två svenskar topp-10

Norlander och Norén övertygade på PGA-touren

Text: Martin Strömberg • 2019-11-25 Uppdaterad 2019-12-12

Det blev en förstagångssegrare när PGA-touren gästade St. Simons Island i Georgia för RSM Classic.

30-årige Tyler Duncan gjorde birdie på tre av sina fyra sista hål på Sea Islands Seaside Course för att ta sig till ett särspel med storfavoriten Webb Simpson.

Väl där var det Duncan som höll nerverna i bäst styr och rullade i en fin birdie på andra särspelshålet samtidigt som Simpson hade haft problem både från tee och sedan hittat greenbunkern.

Brendon Todd, som vunnit de senaste två tävlingarna på PGA-touren hade en jobbig avslutningsdag och slutade på fjärde plats.

Avslutningsdagen blev betydligt kallare och med mer vind än de tidigare dagarna vilket syntes på scorerna.

För svensk del var det en positiv tävling. Henrik Norlander avslutade med 68 slag för 15 under par totalt och en delad femteplats. Det lyfte Norlander till en 64:e plats på FedEx Cup-listan.

Norlander föll just här på Sea Island i särspel mot kanadensaren MacKenzie Hughes när han tog sin bästa placering hittills på PGA-touren hösten 2016.

Alex Norén vände en tråkig inledning sista dagen och tog sig via fyra birdies på vägen hem till ett under för dagen och en delad tiondeplats på 13 under par. Norén klev upp till en 95:e plats på FedEx-listan.

Tredje svensken som klarade kvalet, David Lingmerth, slutade på delad 43:e plats på sju under par. 

Två svenskar topp-10

 

Tyler Duncan avgör med en birdie på andra särspelshålet:


Text: Martin Strömberg • 2019-11-25
TournyttAlexander NorenBrendon ToddDavid LingmerthHenrik NorlanderMacKenzie HughesPGA TourTournyttTyler DuncanWebb Simpson
Rulla till toppen