5de363e9af45b

Tournytt

Snabba nyheter från Cobra

Ny träffyta, nytt chassi. Förbättrad viktfördelning och bättre stabilitet.

Jesper Johansson • 2019-11-19

Från och med mitten av januari 2020 kommer det finnas två nya Cobra-drivers i butik. “Speedzone” och “Speedzone Xtreme” är tillgängliga från 17 januari och den stora nyheten från utrustningstillverkaren är en helt ny typ av träffyta.

Sedan ett antal modeller har Cobra använt sig av en CNC Milled-teknologi för att göra en så tunn träffyta som möjligt. Nu har företaget gått ett steg längre.

Till nästa generation drivers har Cobra valt att förlänga CNC-ytan så den inte bara är på träffytan utan också upp på kronan och ned på sulan. Enligt tillverkaren innebär det en större sweetspot och högre bollhastigheter även om bollträffen inte är mitt i. 

Den nya, förstorade, träffytan är också fastsatt i ett omgjort chassi. I kronan finns en titan-del som skapar kontakt mellan träffytan och driverns “baksida”. Till det här har Cobra valt att använda sig av kolfiber och 50 procent av klubban är nu gjord i det materialet, vilket innebär att man sparat 25 gram som man kunnat omfördela för ännu bättre resultat.

Lejonparten av den vikten har Cobra placerat längst bak i klubbhuvudet för att göra det lättare att få upp bollbanan och ge klubban mer stabilitet. Ytterligare vikter är placerade bakom den nya träffytan mot hälen och tån, för bättre resultat vid sämre slag. 

Cobra King Speedzone kommer med två vikter (14 och 2 gram). De här kan man ändra plats på för att antingen ge mer eller mindre spinn i bollen beroende på vad man efterfrågar.

I Cobra King Speedzone Xtreme kan man inte byta plats på vikten och drivern är den mer förlåtande av de två modellerna. Vikterna i den här drivern är än mer mot kanterna för att öka stabiliteten och med ett lite större klubbhuvud är klubban skapad för att göra det lättare.

I butik: 17 januari
Pris: 4 500 kronor


Scroll to Top