European Tour Qualifying School Final Stage – Day 2

Tournytt

”Hade inte kunnat be om så mycket mer”

LUMINE. Hans mål var först och främst att ta sig in i kvaltävlingen. Därefter att klara kvalgränsen. Med en återstående rond har Robin Petersson ett European Tour-kort till nästa år i egna händer.

Jesper Johansson • 2019-11-19

Till vardags spelar Robin Petersson på Nordic Gold League. Men redan nu, med ytterligare ett varv av veckans ET-kval, står det klart att arbetsgivaren till kommande säsong blir en annan.

Efter att ha haft som mål att bara ta sig till European Tours slutkval är han nu, med 18 hål kvar att spela, på väg att ta sig hela vägen in på den stora touren.
– Jag ska gå ut och ha så kul jag bara kan. Det tror jag leder till det bästa resultatet. Man vet ju inte om det räcker till, men det är bara att gå ut och göra det man tror genererar den lägsta scoren. Sedan får man se när man skriver under scorekortet om det var tillräckligt eller inte, säger Petersson till Svensk Golf. 

Under tisdagen spelades det femte av sex kvalvarv på Lumine utanför Barcelona. Lakes-banan ritad av Greg Norman står för underlaget och till en början gick det trögt för skåningen, som på hål två gjorde en bogey. På hålet efter lyckades han dock studsa tillbaka och efter 16 hål var skåningen på par. Därefter lade Petersson i en extra växel – och avslutade med två raka birdies.

”Hade inte kunnat be om så mycket mer”

69-ronden, två under par, innebär att Petersson är på en delad 19:e-plats och därmed en av spelarna som får ett European Tour-kort till kommande säsong. Med ytterligare 18 hål att spela är han självsäker och orädd.
– Redan nu är jag klar för Challenge Tour och bara det är stort för mig. Så allt över CT är en bonus. Jag ska försöka gå ut och spela som jag gjort de första fem dagarna.
– Men med det sagt kommer jag definitivt känna av nerverna på sista hålet i morgon, ingen tvekan om det. Men det är ju för det här man tränar. Ska man vara rädd för det här ögonblicket eller ska man ta till vara på det? Det handlar lite om perspektiv på saker och ting, säger Petersson. 

Njuter du?
– Ja, det får man väl säga. Jag har varit i värre situationer. Det här är fruktansvärt roligt. Det var ett stort mål för mig att först och främst ta mig till steg tre i kvalet. Sedan var målet att klara cutten. Och nu är jag i den här positionen. Jag hade inte kunnat be om så mycket mer.
– Nu ska jag sätta mig och dricka en kopp kaffe och snacka skit, säger Petersson. 

Robin Petersson är bäste svensk efter fem spelade varv. Näst bäst är Niklas Lemke och Rikard Karlberg, som båda är delad 40 – sju under par.

Här är alla kvarvarande svenskars resultat efter fem varv:

”Hade inte kunnat be om så mycket mer”

Danske Benjamin Poke leder tävlingen, 19 under par. Finske Sami Valimaki är näst bäst, -16.


Scroll to Top