Tournytt

PGA Tour-spelare fick åtta (!) pliktslag

Gick från tätkänning till missad kvalgräns efter bollmiss

Martin Strömberg • 2019-11-17

Det var efter andra ronden av Mayakoba Classic som den amerikanska spelaren Russel Henley signerade bollar till ungdomar som han märkte något konstigt.

En boll av lite annan modell än den han brukar spela på hade smugit sig ner i hans bag och han hade spelat fyra hål (9-12) av andra ronden med just den.

Henley gick själv till tourens funktionärer och berättade om misstaget.

De flesta större tourer använder One Ball Rule, vilket innebär att man måste spela på samma typ av boll hela ronden och Henley fick därför två pliktslag per hål, totalt åtta pliktslag.

69 slag för ronden blev 77.

Istället för att befinna sig sju under par på delad 12:e plats hamnade Henley ett över par och missade kvalgränsen.

PGA Tour-spelare fick åtta (!) pliktslag

Rond 4 kunde inte slutföras under söndagen då spelet avbröts på grund av mörker.
Då delade amerikanerna Vaughn Taylor och Brendon Todd ledningen på -20 efter 14 hål.

Mayakoba Golf Classic återupptas under måndagen.



Scroll to Top