Med den stora mängden regn som fallit över veckans PGA Tour-bana finns det risk för en måndagsavslutning. //Foto: Getty images

Tournytt

Inget spel på torsdagen på grund av regn

Över 20 millimeter regn föll över veckans PGA Tour-bana på torsdagen. Det innebär att ingen av spelarna kunde ta sig ut och att helgen lär blir stressig om man ska få runt alla spelare.

Jesper Johansson • 2019-11-15

En stor mängd regn har fallit över veckans PGA Tour-bana i Mayakoba. Det innebar att starttiderna först flyttades fram fem timmar. Men eftersom det fortfarande var för mycket regn flyttade man starttiderna ytterligare en timme.

När det då fortfarande var för dåligt väder valde man att avbryta hela dagens spel. Då var klockan 13.00, lokal tid. 

Förhoppningsvis kommer spelarna att kunna ta sig ut på banan under fredagen men med tanke på att en hel speldag nu gick upp i rök finns det en överhängande risk att det bli måndagsavslutning av veckans Mayakoba Golf Classic.
– Vi har ingen golfbana som är spelbar. Som det är nu kan bollar försvinna på golfbanan där bollar verkligen inte ska försvinna. Det finns så många problem att det inte är värt att ens försöka, säger Slugger White, PGA Tour Senior Vice President of Rules and Competition.

Senast en öppningsrond skrotades helt var 2013 i Sentry Tournament of Champions. Men det är inte första gången som veckans tävling i Mexiko lider av dåligt väder. Det här är sjätte gången tävlingen störs av regnuppehåll.

Väderprognosen för fredag ser inte mycket bättre ut än vad den gjorde för torsdagen. Så en hektisk helg och spel på måndag är troligt. Den här veckan har det regnat över 20 millimeter på golfbanan som redan innan var väldigt blöt på grund av regn.
– Inget rinner undan. Allt brukar i vanliga fall försvinna men på grund av den stora mängden regn har vattnet ingenstans att ta vägen, säger Slugger White.


Scroll to Top