2019 Presidents Cup Captain’s Picks – Tiger Woods

Tournytt

Tiger tog ut Tiger

Udda scenariot: Blir spelande kapten i Presidents Cup

Text: Martin Strömberg • 2019-11-08 Uppdaterad 2019-12-12

Segern i Zozo Championship i Japan i slutet av oktober gav bränsle åt diskussionen om Tiger Woods skulle kunna tänka sig att ta ut sig själv som spelare i Presidents Cup.

Nu har det hänt.

När Tiger Woods presenterade sina fyra wild cards till matchen mellan USA och övriga världen utom Europa fanns hans eget namn på en av lapparna.

– Segern i Japan gav mig ett bevis på att jag hör hemma i laget och att jag kan bidra, sa Woods efter att ha presenterat sina fyra spelare.

Woods kommer att bli den första spelande kaptenen i Presidents Cup sedan Hale Irwin 1994.

Vid sidan av sitt eget namn valde Tiger att ta med Patrick Reed, Tony Finau och Gary Woodland.

Reed har varit framgångsrik i Ryder Cup men vid senaste upplagan i Frankrike kammade Reed och Tiger Woods noll i sina två matcher och Reed var efter drabbningen kritisk till kapten Jim Furyks val att splittra paret med Spieth och Reed.

Men Woods försvarade Reed efter uttagningen.

– Han brinner mer än någon för att vinna och han blöder verkligen för den amerikanska flaggan. När man skickar ut honom på banan så vet man att han kommer att göra allt han kan för att ta sin poäng, sa Woods om Reed.

Woods fick också lämna spelare som Jordan Spieth, Phil Mickelson och Rickie Fowler utanför laget. Fowler som slutade före både Woods och Reed på uttagningslistan.

– Rickie är en god vän sedan länge och det var ett svårt samtal att ringa. Vi höll det kort och jag har varit i hans situation och jag förstår att han är besviken.

Hela det amerikanska laget: Brooks Koepka, Justin Thomas, Dustin Johnson, Patrick Cantlay, Xander Schauffele, Webb Simpson, Matt Kuchar and Bryson DeChambeau, Patrick Reed, Tony Finau, Gary Woodland, Tiger Woods.

För ett par dagar sedan tog det internationella lagets kapten, Ernie Els, ut sina wild cards.

Presidents Cup spelas på Royal Melbourne i Australien mellan den 12-15 december.


Text: Martin Strömberg • 2019-11-08
TournyttGary WoodlandPatrick ReedPGA TourPresidents CupTiger WoodsTony FinauTournytt
Scroll to Top