Amundi Open de France – Day Four

Tournytt

Efter sju svåra år – Colsaerts segrare igen

Två svenskar tog sig in topp-20

Text: Martin Strömberg • 2019-10-21 Uppdaterad 2019-12-12

Belgaren Nicolas Colsaerts slog igenom stort 2012 då han var en del i det europeiska laget som vann Ryder Cup på Medinah.

Europa vände då underläge 6-10 till seger i singelspelet och bedriften fick namnet “Miraklet i Medinah”.

Colsaerts var i det skedet av karriären på väg spikrakt uppåt. Han hade då vunnit två ET-segrar på två år och sågs som ett av de största framtidsnamnen i Europa.

Men sedan hände ingenting.

I år har resultaten till och med varit så svaga att belgaren tvingats spela varenda vecka för att försöka rädda sig kvar bland de 110 som får behålla kortet.

Och så äntligen, 2 709 dagar efter senaste segern, hände det. Nicolas Colasaerts vinner igen på klassiska Le Golf National.

– Det har varit en lång resa med många dalar och detta är väldigt stort för mig. French Open är en av de största tävlingarna för mig som franskspråkig och jag har kommit hit i massor av år för att försöka vinna, sa en rörd Colsaerts efter segern.

Som också kom efter en oerhört dramatisk avslutning. Belgaren ledde med fem slag efter två hål slutronden men efter 12 håls spel var han plötsligt två slag efter.

Han satt en eaglechip på 14 för att återta ledningen men tappade den lika snabbt efter en dubbelbogey på förrädiska 15.

Helt plötsligt var danske Joachim B Hansen i segerläge men fyrputtade 17:e hålet och gav tillbaka initiativet till Colsaerts.

När han lyckades göra par på det tuffa avslutningshålet var dramat äntligen över.

Segern var Colsaerts tredje på Europatouren men den första sedan 2012. 

Marcus Kinhult blev bästa svensk på delad elfteplats, sex slag bakom segrande Colsaerts. Titelförsvarande Alex Norén avslutade med fina 66 slag och delade 18:e plats.

Efter sju svåra år – Colsaerts segrare igen

Text: Martin Strömberg • 2019-10-21
TournyttAlexander NorenEuropean TourJoachim B HansenMarcus KinhultNicolas ColsaertsTournytt
Scroll to Top