BMW Championship – Final Round

Tournytt

Säsongsdebut för Spieth: ”Vill ge mig själv chanser”

Jordan Spieth ska i veckan göra säsongsdebut på PGA Tour och förhoppningsvis inleda ett år med bättre resultat än de senaste två åren.

Jesper Johansson • 2019-10-16

Jordan Spieth är en av de största stjärnorna inom golfen. Amerikanen har rankats etta i världen och vunnit tre majors. Men faktum är att han inte vunnit sedan sommaren 2017 och att han nu är rankad 38, betydligt lägre än vi vant oss att se.

Det här ska det bli ändring på, menar Spieth som i veckan gör säsongsdebut på PGA Tour. 

Jordan Spieth har med flera andra stjärnor satt sig på flyget till Sydkorea för att delta i veckans CJ Cup @ Nine Bridges. Och det här är början på ett år då Texas-spelaren hoppas kunna se en tydlig förbättring i spelet.
– Jag vill definitivt ta mig tillbaka till vinnarcirkeln igen, det var ett tag sedan. Och så vill jag vara mer konsekvent i mitt spel, jag vill starta spelet på söndagen och ha en chans att vinna oftare – vägen dit är genom en bättre bollträff, sa Spieth under en presskonferens.

När Jordan Spieth 2015 slog igenom med buller och bång var det främst puttningen som ledde fram till majorsegrar. Men därefter var styrkan hos amerikanen en annan: järnspelet. 2017 var han den spelare som tjänade näst flest slag mot fältet i kategorin “inspel mot green”.

Men 2018-2019 tappade amerikanen i den här kategorin till plats 145. Puttningen återvände dock till gamla tiders form och han rankades totalt tvåa.
Målet är nu att han ska få ihop allting samtidigt.
– Alla delar i mitt spel har vid något tillfälle varit i toppen av statistiken på PGA Tour. Oftast vid olika tillfällen men då och då har allt sammanfallit. Så jag vet att jag är kapabel till det. Det handlar mest om upp och nedgångar i spelet som är normalt och att se till att vända en negativ spiral så fort som möjligt samtidigt som jag behåller det som är bra i spelet.

Lätt som en plätt… 

När det kommer till specifika resultatmål hade Jordan Spieth inte några som han ville tala om offentligt.
– Jag har ingen siffra på antal segrar jag ska vinna eller så. För mig handlar det istället om att ge mig själv chanser, att vara stabil och jag har alltid som mål att ha chansen att vinna två eller fler majors varje säsong.
– Jag har jobbat hårt på mitt spel för att rätta till vissa saker i spelet tee till green. Det känns som att jag är nära och det ska förhoppningsvis ge betalt i segrar. 

Jordan Spieth spelar de två första ronderna för säsongen tillsammans med Sergio Garcia och Tommy Fleetwood.


Scroll to Top