5de3675f8df81

Tournytt

Mixad herr- och damtävling till Sverige

En bana, en prispott och en trofé. Men till skillnad från vanliga tävlingar ska herr- och damspelare möta varandra. Så blir upplägget för nya proffstävlingen i Sverige.

Jesper Johansson • 2019-10-14

European Tour och Ladies European Tour meddelar under måndagen att en helt ny typ av tävling ska spelas i Sverige från och med 2020. 78 herrar och lika många damspelare ska göra upp i samma tävling om samma prispengar. Henrik Stenson och Annika Sörenstam är värdar för tävlingen. 

Tävlingen kommer spelas på Bro Hof Stadium Course 11-14 juni nästa sommar och prissumman är 1 500 000 euro, 16,3 miljoner kronor. Utöver pengarna kommer herrarna spela om poäng till Race to Dubai och Ryder Cup. Damerna kommer spela om Order of Merit-poäng och tävlingen ger världsrankingpoäng för både damerna och herrarna.

I ett pressmeddelande skriver European Tour att Henrik Stenson ska spela kommande tre upplagor av tävlingen och att Annika Sörenstam, som slutade spela professionellt 2008, deltar i Pro-Am-tävlingen. Tävlingen spelas i Stockholmsområdet nästa år men planen är att den därefter flyttas kommande två år till andra banor runtom i Sverige.
– Jag är extremt exalterad över att vara värd för Scandinavian Mixed tillsammans med Annika, en av de bästa golfarna i historien, och att damer och herrar spelar tillsammans kommer att visa vad som är så bra med vår sport, säger Stenson.

Keith Pelley, chef för European Tour, kommenterar den nya tävlingen:
– Den här tävlingen är nästa steg då damer och herrar tävlar på en bana, om samma prispengar och samma trofé.


Scroll to Top