Korn Ferry Tour Championship presented by United Leasing & Finance

Tournytt

Blandade svenskresultat i Houston

Första av fyra ronder är spelad på av Houston Open. Fyra svenskar är med och resultaten är bra.

Jesper Johansson • 2019-10-11

Det har visserligen endast spelats en rond på Golf Club of Houston. Det är 54 hål kvar av tävlingen men om Henrik Stenson ska ha något med segern att göra är det dags att lägga på ett kol när han inleder sin andra rond av Houston Open på fredagen.

För efter 18 spelade hål är Henrik Stenson på par. Men det började bra och kunde ha varit en riktigt trevlig öppningsrond av nya säsongen på PGA Tour för svensken.

På hål 10 (Stensons första) blev det en birdie efter att ha satt upp inspelet till en halvmeter. På hål 14 (hans femte) blev det ytterligare en birdie efter att nästan ha satt utslaget i hål på par 3-hålet.

Därefter var det en par-fest fram till hål fem.

På hålet med dogleg vänster var Henrik Stenson för aggressiv från tee vilket innebar att han slog bollen i vattnet. Det innebar att han fick droppa och till slut blev det en dubbelbogey på hålet och svensken var därmed tillbaka på par.

Som om inte det här vore nog följde han upp sin dubbel med två raka bogeys innan han kunde täppa igen läckaget och avsluta med två birdies för att till slut gå runt på 72 slag, par.

Stenson är på par, vilket resulterar i en delad 72:a plats. Bäste svensk är Henrik Norlander.

Efter en något svag inledning av sin comeback-säsong på PGA Tour ser det ut som att det kan ha lossnat för Norlander nu när touren tagit sig till Houston.

Redan på dagens första hål blev det en birdie och den följde han upp med ytterligare cirklar i scorekortet på hål 3, 4 och 8. Därefter blev det tio raka par och en score på 68, -4. Resultatet innebär att Henrik Norlander är delad 14.

Leder tävlingen gör Austin Cook och Talor Gooch. De båda amerikanerna är åtta under par.
Här är toppen av ledartavlan efter torsdagsvarvet:

Blandade svenskresultat i Houston

Här är svensktoppen:

Blandade svenskresultat i Houston

Scroll to Top