Open de Espana – Day Four

Tournytt

Jon Rahm överlägsen segrare på hemmaplan

Jon Rahm försvarade under söndagen sin titel i Open de España. Segern är den femte på European Tour för spanjoren.

Erik Hallberg • 2019-10-06

Jon Rahm gick in i söndagens spel i ensam ledning med hela fem slag ned till landsmännen Rafa Cabrera Bello och Samuel Del Val som delade på andraplatsen.

Rahm som var regerande mästare i tävlingen siktade på att försvara sin titel, något som han aldrig tidigare lyckats med, vare sig PGA Tour eller European Tour.

Den 24-årige Rahm inledde stabilt med tre raka par och slog sedan till med en eagle på hål fyra efter ett grymt inspel.

Rahm eagle på hål 4:

Efter två birdies på hål 7 och 9 av hade Rahm gjort ett ryck och tävlingen kändes faktiskt redan avgjord.

Enligt Rahm själv vågade han dock inte slappna av så tidigt.

– Pressen släppte på hål 13 när jag prickade fairway där. Efter det försökte jag mest njuta. Jag grämer mig lite över min treputt på hål 17, det hade varit kul att vara bogeyfri i dag men det viktiga var att försvara titeln och det lyckades jag med, säger Rahm till European Tour.

Rahms score under söndagen skrevs till sist till 66 slag, fem under par. 

Sammanlagt slutade Rahm på -22, med den fina scoreraden 66-67-63-66.

Tävlingen har haft mycket publik hela veckan, något som Jon Rahm uppskattade.

– Det här liknade inget annat. Den spanska publiken älskar golf. Det är svårt att ta in hur mycket folk som har varit här hela veckan. Jag spelar många tävlingar under året som inte kommer i närheten av de här publiksiffrorna, det visar hur mycket Spanien gillar golf. Förhoppningsvis kan tävlingen bli ännu större framöver.

Cabrera Bello tog andraplatsen på -17 och doldisen Samuel Del Val kom trea på -15, en högst oväntad trea med tanke på att Del Val var rankad 1413 på världsrankingen inför tävlingen.

Bäste svensk blev Jens Dantorp på en delad 12:e plats. Dantorp gick in i söndagen som ensam fyra, men en 71-runda (på par) innebar alltså att svensken tappade något.

Bland övriga blågula spelare som klarade kvalgränsen blev Rikard Karlberg delad 33:a, Per Längfors delad 37:a och Anton Karlsson delad 63:a.

Jon Rahm överlägsen segrare på hemmaplan
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

Scroll to Top