Shriners Hospitals for Children Open – Round One

Tournytt

Felfri Taylor leder i Las Vegas

Nick Taylor har fått en drömstart av veckans tävling. Efter två inledande hål med kämpiga par tog det fart, och kanadensaren gjorde därefter knappt ett misstag.

Jesper Johansson • 2019-10-04

Vad som händer i Las Vegas hoppas Nick Taylor . . . fortsätter i Las Vegas.

Efter 18 spelade hål är kanadensaren i ensam ledning av Shriners Hospitals for Children Open. Efter att ha behövt jobba lite för paret på det första två hålen tog sedan ronden fart. De kommande sex hålen gick kanadensaren sex under par, bland annat genom en eagle på det drivbara hål 14 där han lämnade sig själv en 1,5 meter lång putt som satt mitt i hål. Alla tre par fem-hål lyckades han nå på två slag och därmed gav han sig själv ytterligare enkla birdies.

Totalt blev det en 63-rond, -8.
– På de första två hålen slog jag faktiskt bra utslag men fick lite lera på bollen så det var svårt att träffa greenerna. Men jag lyckades göra två bra räddningar och därifrån träffade jag bara massa greener och satte en del puttar, sa Taylor efter ronden. 

Taylors vansinniga statistik från öppningsronden:

Fairwayträffar: 100 procent
Snittlängd med drivern: 296 meter
Antal träffade greener: 83,33 procent
Intjänade slag på green mot fältet: 2,499

Nick Taylor har ett slags marginal ned till Brian Harman. Därefter hittar vi ett välbekant namn: Phil Mickelson.

Amerikanen, som är bestämd att hitta tillbaka till storspelet, sköt på torsdagen en 65:a, hans lägst score sedan februari. Och som om det inte vore ett hot nog för Nick Taylor finns det ett gäng högprofilerade spelare ytterligare ett slag bakom, fem under par. Eller vad sägs om Adam Scott, regerande mästaren Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay och Daniel Berger.

Nick Taylor hoppas dock bara kunna fortsätta på samma inslagna väg.
– Det gör golfen mycket enklare, sa Taylor. 

Henrik Norlander är enda svensk i tävlingen och efter 18 spelade hål är han två under par, vilket innebär att han är delad 67.

Här är toppen av ledartavlan:

Felfri Taylor leder i Las Vegas

Scroll to Top