5de368d174098

Tournytt

Kevin Na om kompisens treårsavstängning: ”Löjligt”

Bio Kim pekade finger åt en åskådare och fick tre års avstängning. Nu rider hans kompis, Kevin Na, ut och säger vad han tycker.

Jesper Johansson • 2019-10-03

Bio Kim blev tidigare i veckan avstängd i tre (!) år efter att ha pekat finger åt en åskådare som tog en bild i koreanens baksving. Kim vann tävlingen och var innan avstängningen etta på Order of Merit, vilket skulle innebära en startplats i PGA Tour-tävlingen CJ Cup som spelas i hans hemland. Dessutom skulle det innebära ett säkrat kort på European Tour om han lyckades behålla platsen.

Men så blir det alltså inte.
Istället får han hitta något annat att göra de kommande tre åren, vilket hans vän Kevin Na tycker är “löjligt” och “extremt”.
– Ja, det han gjorde var fel. Borde han få böter? Ja. Men tre års avstängning är löjligt, sa Na under en presskonferens inför veckans Shriners Hospital for Children i Las Vegas.
– Du gör en person arbetslös i tre år. Ja, det han gjorde var oprofessionellt och det ska bli konsekvenser. Men ta inte en persons arbete i tre år…

Proffset stängs av 3 år (!) för obscena gester

Kevin Na träffade media inför veckans tävling och hade en hel del att säga. Han hade också haft kontakt med Bio Kim och menar att han inte mår bra efter det som skedde.
– Jag kan höra på hans röst att han är deprimerad. De tar en mans arbete i tre år för en incident. Alla gör vi misstag.
– Om det hade varit femte eller sjätte händelsen skulle jag förstå det. Men det här var hans första och han är en omtyckt kille på touren. Alla gillare honom – man kan inte göra så mot honom, sa Na.


Scroll to Top