Safeway Open – Round One

Tournytt

Mickelson trots två (!) slag out-of-bounds: ”Mycket självförtroende och energi kvar”

Phil Mickelson hade ingen perfekt säsongsinledning. Ändå är han nära storformen – enligt honom själv.

Jesper Johansson • 2019-09-27

Phil Mickelson gör i veckan, precis som många andra, säsongsdebut på PGA Tour. Och det är med en ny kropp han kommit till start i Napa, betydligt lättare och till synes starkare.
Men trots transformeringen lyckades han inte under torsdagen ta sig mot toppen av ledartavlan. Detta på grund av en kvadrupel på hål 5, ett par fem-hål. 

Där placerade sig Phil Mickelson i ruffen från utslaget efter en bra drive, 288 meter. Sedan blev det struligt.

Först slog han en järnfemma – out-of-bounds.
Sedan slog han en järnsexa – out-of-bounds.

På tredje försöket lyckades han hålla sig innanför de vita pinnarna och till slut blev det alltså en nia på scorekortet.
– Jag försökte skära bollen ut ur ruffen två gånger men bollen flög snarare åt vänster båda gångerna, sa Mickelson efter ronden. 

Trots att amerikanen inte fick den start han ville på varken säsongen eller den här enskilda tävlingen är han positiv. Hans hårda arbete de senaste månaderna ska betala av sig.
– Om det här hade varit för några månader sedan hade det varit betydligt jobbigare för mig. Jag har faktiskt mycket självförtroende och energi kvar för att spela och min attityd är överlag mycket bättre nu.
– Så jag kommer tillbaka hit i morgon och skjuter en bra score. Jag kommer gå 6-7 under par i morgon. Jag tror verkligen det. Jag är övertygad att mitt spel är nära nog för att lyckas med det, sa Mickelson.

Phil Mickelson är totalt tre över par, tio slag bakom ledarduon. 


Scroll to Top