5de36a1d88f75

Tournytt

Zetterwall vann efter drama

Oscar Zetterwall tog i helgen sin första seger sedan 2016. Då som nu var det på Asian Development Tour.

Jesper Johansson • 2019-09-16

Inför det avslutande varvet av PGM Sabah ADT Championship på Asian Development Tour såg det ut som att Oscar Zetterwall skulle promenera hem segern i Malaysia. Men golf är golf och en sju slags stor ledning höll på att försvinna för svensken.

Tre bogeys och två dubbelboegys på de första elva hålen gjorde att det blev dramatiskt. Efter dubbelmissen på elvan var svenskens ledning nere till ett slag.
– Jag slog några helvilda slag från tee men lyckades rädda det mesta fram till hål 7 där jag gjorde bogey. Då började mina spelkamrater, Ben Long och Erwan Vieilledent sätta massa birdieputtar samtidigt som jag missade parputtar, sa Zetterwall till touren efter segern.
– På baknian började jag spela lite bättre och satte en livsviktig putt på hål 16 för att återta en tvåslagsledning. Och när jag på det sista hålet (par 5) lyckades få upp bollen på green på två kände jag en lättnad då jag kunde treputta för att vinna. 

Sagt och gjort. Segern innebär 91 000 kronor in på kontot, poäng i rankingen och ett rejält lyft på världsrankingen upp till plats 670.

Här är toppen av ledartavlan:

Zetterwall vann efter drama

Scroll to Top