5de36a3dc745b

Tournytt

JT tog bort hudcancer – uppmanar alla att gå till läkaren

Efter ett rutinbesök hos läkaren har Justin Thomas tagit bort en fläck på benet som var i ett tidigt stadium av hudcancer.

Jesper Johansson • 2019-09-16

Att vara golfproffs är inte alltid en dans på rosor. Att arbeta med att spela golf är förstås en dröm för de flesta golffansen och om man är duktig kan man dessutom tjäna en hel del pengar på det. Men det kan komma med en kostnad, fråga bara Justin Thomas. 

Amerikanen som är en av världens absolut bästa spelare gick till hudläkaren för att göra en kontroll då man upptäckte att en leverfläck på vänsterbenet var i ett tidigt stadium av malignt melanom, hudcancer.

På grund av att de kunde upptäcka problemet i ett tidigt stadium ska Thomas inte få några större men utöver ett ärr på vänster vad.

När operationen var gjord valde forne världsettan att ta till sociala medier för att påminna golfare runt om i världen att använda sig av solkräm och andra medel för att skydda mot solen.

Så här skrev Justin Thomas på sociala medier:

“Jag var nyligen hos hudläkaren där en liten fläck på mitt vänsterben upptäcktes vara i ett tidigt stadium av malignt melanom, hudcancer. Som tur är upptäckte jag det i tid och det ska inte vara ett problem framöver. Med det sagt, ALLA MÅSTE GÅ OCH KOLLA UPP SIG!! Det skadar inte och det är bästa sättet att upptäcka något innan det blir ett stort problem. Framför allt för alla juniorgolfare (och andra atleter) som tillbringar så mycket tid ute i solen. Det är väldigt viktigt att du ser över din kropp – oavsett hur gammal du är eller hur mycket solkräm du använder. Det här fick mig att vara uppmärksam och jag hoppas det är samma sak för er!”

Scroll to Top