The Solheim Cup – Day 3

Tournytt

STRÖMBERG: Infernaliskt spännande

Avslutningen iscensatt av någon osynlig regissör

Text: Martin Strömberg • 2019-09-15
STRÖMBERG: Infernaliskt spännande

Jag vet inte vad ni tycker men årets Solheim Cup var en av de mer svettiga golftävlingarna jag sett?

Så infernaliskt spännande ända in i slutet var det länge sedan jag var med om och sagoslutet att Suzann Pettersen skulle få avgöra var extremt väl iscensatt av någon osynlig regissör.

Båda lagen imponerade på sitt sätt och de obesegrade systrarna Korda samt paret Hall och Boutier var stora plusvarianter.

Suzann Pettersen väljer att sluta spela golf vilket kanske både är oväntat och väntat och det är naturligtvis få förunnat att kunna avsluta på det här viset.

Hon går till historien med en knockout som kommer att finnas för evigt.

Svenskorna fick en undanskymd roll under årets Solheim Cup men jag tycker att de kan lämna Gleneagles med hedern i behåll.

De hade en tuff fyrboll mot Yin och McDonald och naturligtvis går det inte att snacka bort resultatet 7/5 men det finns ju alltid en alternativ sanning bakom siffrorna.

Anna Nordqvist har knappt varit av fairway på tre ronder och Carro Hedwalls spel i singeln mot Nelly Korda var stundtals helt magiskt.

Nu är ju puttning och chippning en inte alldeles oväsentlig del av spelet men det var ganska tydligt att spelet på och runt greenerna inte fungerade tiptop för våra svenskor.

Naturligtvis fick jag fel i mitt tips att USA skulle gå segrande ur det här men det får man bjuda på en sån här dag.

Det var stor underhållning och golfpropaganda när den är som bäst.

Sportsligt och snyggt hela vägen och de unga amerikanskorna var ju bara två ganska korta puttar på slutet från att spoliera Pettersens party.

Tack båda lagen.

 


Text: Martin Strömberg • 2019-09-15
TournyttMartin StrömbergSolheim CupTournytt
Scroll to Top