A Military Tribute At The Greenbrier – Round Three

Tournytt

Joaquin Niemann leder The Greenbrier efter 54 hål

Den 20-årige chilenaren har chansen att bli historisk.

Erik Hallberg • 2019-09-15

Joaquin Niemann var bara 18 år när han 2017 kom till West Virginia för att spela A Military Tribute at The Greenbrier för första gången. Då var det chilenarens första PGA Tour-tävling utöver US Open, och han slutade på en fin 29:e plats.

Förra året var han tillbaka och förbättrade då slutresultatet till en femte plats.

I år är det kanske tredje gången gillt. Efter 54 hål är Niemann i ensam ledning. En seger skulle innebära den första PGA Tour-vinsten någonsin för en spelare från Chile.

Niemann har spelat grym golf hela veckan och faktum är att lördagens 68-rond är 20-åringens sämsta varv hittills den här veckan.

 

Med den fina raden 65-62-68 är Niemann -15, två slag före de tre närmast jagande; Richy WerenskiNate Lashley och Robby Shelton, alla tre amerikaner. 

– Jag känner mig nästan som en medlem på den här banan. Jag gillar verkligen att spela här. Det hjälper alltid när du spelar en bana som du redan känner till. Det här är nog den banan som jag spelat mest på touren, säger Niemann till PGA Tour.

Vid en eventuell seger blir Joaquin Niemann den blott tredje spelaren född utanför USA att vinna en PGA Tour-tävling innan han fyllt 21. 

Vilka de två andra spelarna är?

Seve Ballesteros och Rory McIlroy.

Fredagens sensation Kevin Chappell följde upp sin 59-rond med att skjuta 73 och är 8 slag bakom Niemann inför söndagen.

59-rond på PGA Tour

Ingen svensk klarade tävlingens kvalgräns.

Toppen av ledartavlan:

Joaquin Niemann leder The Greenbrier efter 54 hål
Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Scroll to Top