The Solheim Cup – Day Three

Tournytt

TV: Hedwall blev först att vinna 5 matcher

Solheim Cup 2013 blev en historisk match ur många aspekter.

CM Hellsten • 2019-09-10
TV: Hedwall blev först att vinna 5 matcher

När Colorado Golf Club utanför Denver stod som värd för Solheim Cup 2013 skrevs många nya kapitel i golfhistorien.

• Ingen spelare hade tidigare lyckats göra hole-in-one under matcherna mellan USA och Europa – förrän Anna Nordqvist slog till på hål 17 och vann foursomematchen.

TV: Nordqvists historiska HIO i Solheim Cup

• Ingen spelare hade tidigare lyckats med bedriften att vinna alla fem matcher – förrän Caroline Hedwall gjorde det på Colorado GC.
– Kaptenerna tog in mig och frågade om jag ville spela fem? Jag trodde att jag skulle stå på sidan… Vill du spela fem så får du göra det. Jag var nöjd med det. Efter den fjärde segern försökte jag bara fokusera på nuet och vinna hela matchen för Europa Jag var riktigt nervös inför den avgörande putten, säger Caroline Hedwall i TV-klippet som LPGA tagit fram och som summerar svenskans perfekta Solheim Cup.

Så sänds Solheim Cup 2019

Anna Nordqvist berättar:
– Caroline spelade perfekt den veckan. Det var kul att vara omkring henne. När hon hamnar under press njuter hon ännu mer – där är vi väldigt lika. Hon hatar att förlora lika mycket som jag.

Caroline Hedwall sänkte så småningom den helt avgörande putten och Europa hade för första gången i Solheim Cup-historien vunnit på amerikansk mark.

Caroline Hedwall och Anna Nordqvist finns med även i Solheim Cup 2019 på Gleneagles. TV-tiderna hittar du här. 

Kolla in klippet:

Scroll to Top