Segrare SM Match Oliver Gillberg och Emma Svensson

Tournytt

Dubbla svenska matchmästare korade

Svensson och Gillberg starkast på Österåker

Martin Strömberg • 2019-09-07

Sveriges äldsta mästerskap SM Match presented by Greatdays avgjordes under lördagen på Österåkers Golfklubb norr om Stockholm.

Svenska matchmästare blev Emma Svensson, Ringenäs Golfklubb och Oliver Gillberg, Kårsta Golfklubb.

De båda SM-finalerna var annars mycket olika till sina karaktärer.

Emma tog ledningen direkt och segrade till slut övertygande med 5/3. Oliver var tre ner efter 10 spelade hål innan han tog tillbaka hål och segrade till slut på första särspelshålet.

Dagens seger var Emmas första som proffs.

– Det känns jättebra, jag är jätteglad. Jag är väldigt stolt och har jobbat hårt både med puttning och spelet från tee, så jag känner mig väldigt stolt.

– Två vinster idag så jag är väldigt glad. Finalen startade bra och jag var ett upp efter första hålet så det kändes som en skön boost inför resten av matchen. Jag lyckades sänka en del puttar och fortsatte med mitt självsäkra spel, så det kände väldigt bra, säger Emma Svensson om segern i SM Match.

Olivers seger var hans andra under årets säsong på Swedish Golf Tour.

– Det var en spännande match. Jag var tre ned efter tio hål. Christopher spelade riktigt bra och det regnade sjukt mycket under två hål under de första nio hålen, så det var kämpigt. Sedan lyckades jag ta tre hål i rad och gå till lika efter 13, han satte en bra putt på hål 14. Han var ett upp med tre hål kvar, jag tog hål 16 och vi delade 17 och 18. Sedan lyckades jag ta 19:e hålet, det var fantastiskt skönt att sätta putten på särspelshålet, säger Oliver Gillberg när han summerar segern i SM Match. 

 

Dubbla svenska matchmästare korade
Oliver Gillberg vände underläge och vann först på 19.e hålet // Foto: Swedish Golf Tour

 

Härnäst väntar kval till Europatouren för Oliver medan Emma siktar på att kunna spela så mycket som möjligt i USA framöver.   

Duon skriver nu dessutom in sig i mästerskapets historia som segrare tillsammans med bland andra Anna Nordqvist, Caroline Hedwall, Liselotte Neumann, Per-Ulrik Johansson och Mathias Grönberg.

Mästerskapet ingår som del av Swedish Golf Tour, Sveriges professionella tävlingsserie, vilket innebär   att mästarna utöver sina namn i historieboken samt på respektive pokal även spelade till sig varsin segercheck på 80 000 kr.

Tävlingsbana i år var mästerskapsbeprövade Västerled som presenterades i utmärkt och utmanade skick både för herrarna och damerna.

Nästa år är planen att mästerskapet skall avgöras på grannbanan, Österåkers Golfklubbs nyöppnade Öster by Stenson.

Leaderboard herrar
https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/swedish-golf-tour/tavling2/#/competition/2133355/matchplay

Leaderboard damer
https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/swedish-golf-tour/tavling/#/competition/1822197/matchplay

Scroll to Top