Omega European Masters – Day One

Tournytt

”Förhoppningsvis bara en tidsfråga”

Rory McIlroy har i princip allt man kan önska i golfväg. Men det finns några saker han fortfarande jagar. En av dem är förstaplatsen på världsrankingen.

Jesper Johansson • 2019-08-30

Efter en fantastisk säsong på PGA Tour lyckades Rory McIlroy vinna tre tävlingar. Den sista vinsten kom i Tour Championship på East Lake i Atlanta. Den segern innebar att han också vann FedExCup, tourens säsongslånga tävling.

Vinsten innebar att nordirländaren fyllde på bankkontot med 15 miljoner dollar. Vinsten innebar också att han nu rankas tvåa i världen. 

Framför sig har han suveränen Brooks Koepka och nu är européen ute efter platsen högst upp på rankingen, en plats han haft i totalt 95 veckor tidigare i karriären.
– Jag känner själv att när jag spelar som bäst är jag världens bästa spelare, sa McIlroy inför veckans tävling i Schweiz.

McIlroy berättade också att positionen som världsetta är något han strävat efter en längre tid, och att han nu lagt ner jobbet som krävs för att kunna kalla sig “världens bästa golfare”.
– Jag har inte varit det på över fyra år. Så jag känner att det, med tanke på hur mycket tid jag lägger ner just nu och den fina golfen jag spelar förhoppningsvis bara är en tidsfråga.


Scroll to Top