BMW International Open – Day Three

Drömstart av Söderberg – delad tvåa på ET

Efter förra veckans delade femteplats i Scandinavian Invitation har Sebastian Söderberg tagit sig till Schweiz. Efter 18 spelade hål ser formen ut att vara intakt.

Text: Jesper Johansson • 2019-08-29 Uppdaterad 2019-12-12

Sju birdies, tio par och en bogey. Det var Sebastian Söderbergs recept för en 64-rond och delad andraplats i veckans Omega European Masters efter 18 spelade hål. 

Göteborgaren inledde på hål 1 och gjorde dagens första birdie på hålet efter. Därefter blev det cirklar på scorekortet vid hål sju och nio och totalt 32 slag på väg ut. På hemvägen blev det också 32 slag – den gången med fyra birdies och en bogey.

En anledning till det fina inledningsvarvet kan vara att veckans tävling spelas på hög höjd. Söderberg trivs i Cranz Montana uppe i Alperna.
– Banan passar mig bra. Jag gillar att spela på höjd och jag tycker jag brukar ha en ganska bra känsla för att hitta rätt mått och klubbor när bollen går så här långt, sa Söderberg till svenskgolf.se/wp efter ronden.

Under torsdagen blev det birdies på alla par 5-hål efter att varit nära greenen efter två slag i samtliga försök. Men det var inte bara det långa spelet som fungerade på torsdagen.
– Jag var ganska solid från tee och jag puttade riktigt fint.

Finns det något du vill förändra till i morgon?
– Jag skulle vilja slå järnen lite bättre. Jag missade ett par slag rejält men lyckades göra många bra up and downs, sa Söderberg efter ronden.

Här kan du se en aktuell ledartavla från Schweiz:

Text: Jesper Johansson • 2019-08-29
TournyttEuropean TourSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen