GOLF: AUG 25 PGA – TOUR Championship

Tournytt

McIlroy vann tourfinalen – bäste spelaren på PGA Tour 2018-2019

Rory McIlroys enastående år på PGA Tour summeras på bästa möjliga sätt – med ytterligare en seger.

Jesper Johansson • 2019-08-26

Rory McIlroy avslutade ett enastående golfår på PGA Tour på absolut bästa sätt. Efter att ha inlett tävlingen fem slag bakom ledande Justin Thomas på grund av tävlingens format, slutade nordirländaren etta.

En avslutande 66-rond på East Lake GC räckte för att vinna med fyra slags marginal ned till tvåan Xander Schauffele.

Segern på East Lake var Rory McIlroys tredje för säsongen, efter att ha vunnit Players Championship i våras och Canadian Open i somras. Precis som vanligt var drivern en stor del i segern. 30-åringen slog under veckan 28 drives längre än 295 meter.

En annan viktig ingrediens till segern var hans spel på greenerna under avslutningsvarvet.

På hål 7 satte han en sex meter lång putt för birdie.
På hål 13 satte han en fyrametersputt för birdie.
På hål 16 satte han en tvåmeters för par och ledde därmed med två slag. Men än var han inte klar.
På hål 17 blev det ytterligare en femmetersputt som sattes, den här för birdie. Därmed ledde han med tre inför det avslutande hålet där han gjorde en birdies från 1,5 meter.

Segern innebär att Rory McIlroy blir den andra spelaren i FedExCup historia att vinna säsongslånga tävlingen vid två tillfällen. Tiger Woods vann 2007 och 2009. McIlroy 2016 och 2019.
– Att jag gett mig själv chansen så många gånger och vunnit vid tre tillfällen i år är otroligt. Jag känner att jag kunde ha vunnit ännu mer. Men att vinna FedExCup igen, att hålla ut hela året och fortsätta ge mig själv chanser även när jag hade oflyt … jag är väldigt stolt över mig själv och den här segern ska jag njuta av i kväll, sa McIlroy på East Lakes 18:e green direkt efter segern.

Scroll to Top