5de36cd0ee1e5

Tournytt

Stenson: “Måste skjuta minst fem under”

Första hålet förstörde svenskattacken på lördagen – nu krävs storspel sista ronden

Martin Strömberg • 2019-08-24

Det var upplagt för stor svensk show i Scandinavian Invitation med Joakim Lagergren i näst sista boll och Henrik Stenson i sista.

Men det kom av sig lite och svenskarna had svårt att få igång spelet.

Stenson tappade återigen redan på första hålet, i går nöjde han sig med bogey men idag slog han till med en dubbel efter att ha slagit spoonen i vattenhindret vänster och sedan fyllt på med en chip-tvåputt.
– Utslaget hamnade inte där det skulle och det var lite trubbel direkt. Det var lite knackigt och att stå över en tvåmetersputt för att inte bli tre över efter två. Sedan gjorde vi i varje fall några birdies och vi har fortfarande en viss chans när vi går in i avslutningen och det tar jag med en sån här start.

TV: Stensons prickskytte gav birdie

Det blev till slut 69 slag i scorekortet och tio under par totalt. Stenson är tre slag bakom ledande sydafrikanen Erik van Rooyen på en delad femteplats.

– Vi får vara nöjda men läget är ju vad det är. Det var tätt efter två dagar och det är fortfarande tätt. Någon kommer att gasa ordentligt, frågan är bara vem det blir. Kan man vara ett par slag efter när man kommer in på slutnian så har man chansen.

Vad tror du behövs för score i morgon för att vinna?

– Om det blir samma förhållanden i morgon igen så tror jag inte att mindre än 15 under har någon chans så jag behöver ju skjuta minst fem under i mrogon för att få till något särspel eller något annat.

Se hela intervjun med Stenson här nedanför:

Scroll to Top