Scandinavian Invitation – Day One

Tournytt

Stensons & Kinhults rond: 5 timmar och 25 minuter

Henrik Stenson och Marcus Kinhult var ute i 5 timmar och 25 minuter.

Text: Martin Strömberg • 2019-08-22

Det blev en långdragen historia när första ronden på Hills inleddes under torsdagen.

Den populära publikbollen med Henrik Stenson, Marcus Kinhult och engelsmannen Matthew Fitzpatrick tog hela fem timmar och 25 minuter på sig runt Hills kuperade sträckning.

– Det är snudd på rimligt med tanke på att vi får klättra som bergsgetter härute. Det är en tuff bana att spela snabbt på. Vissa banor har ju green och tees nära varandra och då är målsättningen fyra och en halv timme, säger Stenson efter sin rond på 69 slag, ett under par.

Så sänds den svenska ET-tävlingen

Spelpartnern Marcus Kinhult (även han 69 slag, -1) tyckte också att det tog rejält med tid runt Hills.
Både han och Stenson välkomnar att touren inför nästa säsong infört tajtare regler för långsamt spel och kännbarare straff mot de spelare som bryter mot reglerna.
– Jag tror att det är bra att de tar tag i det och testar något nytt. Det hade nog varit bra för spelet om det gick lite snabbare. Idag var det nog vinden som delvis gjorde att det tog tid men vi höll alltid kontakten med bollen framför och fick ingen tillsägelse, säger Kinhult, som också han kom in på 69 slag.

Stenson skänkte bollar till unga fans – mitt under ronden

Engelsmannen Matthew Fitzpatrick vann matchen i bollen och imponerade med säkert spel och 64 slag gav en tredjeplats inne i klubbhuset.

Aktuell ställning:TV: ”Den bästa svenska golfaren någonsin”Text: Martin Strömberg • 2019-08-22
TournyttEuropean TourHenrik StensonMarcus KinhultScandinavian InvitationTournytt
Scroll to Top