5de36d33d2337

Tournytt

63-rond av Lagergren efter den tunga säsongen

Joakim Lagergren är bäste svensk efter rond 1.

CM Hellsten • 2019-08-22

När förmiddagspasset summerades var amatören och EM-guldmedaljören David Nyfjäll från Upsala GK bäste svensk i klubbhuset med 67 slag (-3).
Det var två slag bättre än Henrik Stenson och Marcus Kinhult som gick i morgonens publikboll och bara fem slag bakom ensamma ettan Wade Ormsby.

Så sänds den svenska ET-tävlingen


Gjorde HIO – vinner bil eller en halv miljon

20-åringens resultat stod sig ända fram till kvällen då Joakim Lagergren framåt 19-snåret kom in på 63 slag (-7).

Stockholmaren, som representerar Lydinge utanför Helsingborg, noterade tre birdies under första nio och på vägen in blev det faktiskt ännu bättre, dagens sjunde birdie kom på avslutningshålet efter ett knepigt bunkerläge som Lagergren bemästrade briljant. 2018 tog Joakim Lagergren sin första seger på European Tour men 2019 har varit en resultatmässig jobbig säsong.
Han öppnade året med sju raka missade cutter och är nummer 174 på Race to Dubai och rankad 350 i världen.

Nu kan han vara på väg mot lyftet och efter rond 1 i Scandinavian Invitation är Joakim Lagergren delad tvåa– ett slag från täten.
– Jag har inte tävlat på fem, sex veckor så det var svårt att veta var formen var men jag fick in en bra träningsvecka förra veckan. Puttningen var hur bra som helst i dag tillsammans med det övriga spelet. Jättekul att spela bra inför hemmapubliken och jag är supernöjd med varvet. Det kändes som att jag vann bucklan när jag sänkte putten på 18 – mina fans är grymma, de hörs.

Se TV-intervjun med Joakim Lagergren:


Scroll to Top