2019 Scottish Senior Open – Day Three

Tournytt

Sandelin: “Den enda skillnaden är 30 meter carry”

Jarmo Sandelin tror på sig själv inför Scandinavian Invitation.

Martin Strömberg • 2019-08-21

Staysure Tour-spelaren Jarmo Sandelin kommer från en färsk seger i British Par 3 Championship.

En seger som väckte stor uppmärksamhet och som gav Sandelin en rejäl boost förutom den dryga halvmiljonen han fick i segercheck.
– Jag är faktiskt den första internationella vinnaren så det är en stor ära. Det är större än man tror och många britter har faktiskt kommit fram och gratulerat den här veckan.

Så sänds den svenska ET-tävlingen

Sandelin fick ett wild card till årets Scandinavian Invitation och han hoppas i och med starten kunna skapa lite opinion och ökade möjligheter för en Staysure-tävling i Sverige.
– Ja, jag gjorde en förfrågan och då tittar dom på listan vilka som sökt. Sedan tittar dom på plus och minus vad man tillför. Om jag lyckas prestera bra här och visar att även vi plus 50 kan spela bra så kanske vi kan skapa lite mer intresse för att skapa en seniortourtävling också här i Sverige.

Vinn en rond på Hills – dagen efter ET-tävlingen!

Och 52-årige Sandelin har långt ifrån gett upp hoppet om att ta sin sjätte seger på Europatouren.
– Det ska bli jättekul att spela Hills igen. Det har kommit rätt mycket regn och det passar inte min nya driver som går lägre med mycket rull men man får kämpa på. Men jag ska vara på fairway den här veckan, det blir en bra test. Topp tio satsar jag på. Jag slår ju slagen. Den enda skillnaden mellan mig och ungdomarna är att de har 30 meter mer carry, men bollen ska i hål. Jag spelar inte mot de långtslående och det är ingen driving competition, jag tävlar mot banan.

Jarmo Sandelin slår ut klockan 14.30 på tionde hålet i första ronden på torsdag.

Se hela intervjun med Jarmo Sandelin här nedanför.


Svensk Golf Podcast: Edfors: Tre nyckelhål på Hills

Scroll to Top