BMW Championship – Round Two

Tournytt

Matsuyama i ledning efter banrekord

Hideki Matsuyama var stekhet när han gick runt på 63 slag i BMW Championships andra rond.

Erik Hallberg • 2019-08-17

Vanligtvis använder Hideki Matsuyama en tolk när han svarar på frågor på engelska i media, men det var en fråga som japanen svarade på utan hjälp efter fredagens rond i BMW Championship.

Var det här din bästa rond den här säsongen?

– Yeah, svarade Matsuyama med ett snett leende.

Och visst spelade den 27-årige japanen strålande golf. Bogeyfri och med nio birdies gick han runt på 63 slag, nio under par. Matsuyamas lägsta score för säsongen och hans näst lägsta någonsin på PGA Tour. Dessutom är det den lägsta scoren någonsin på Medinah No. 3, en bana som har varit öppen sedan 1923. 

Det tidiigare banrekordet på 65 slag hölls av Tiger Woods och Mike Weir 2006 på PGA Championship och tangerades i torsdags av Justin Thomas och Jason Kokrak.

Matsuyamas scorekort:

Matsuyama i ledning efter banrekord

Rekordrundan innebär att Matsuyama sammanlagt är 12 under par, en score som räcker till ensam ledning med ett slag ned till Patrick Cantlay och Tony Finau som delar på andraplatsen på -11.

Anledningen till den låga scoren var en klubba som japanen inte alltid kommit överens med; sin putter.

– Jag önskar att jag vet varför jag puttade så bra i dag, men jag är mest glad att så många satt. Det blev en positiv spiral. När jag sänkte flera puttar fick jag mer självförtroende och då sänkte jag ännu fler, säger Matsuyama till PGA Tour efter ronden.

Matsuyamas birdieputt på hål 18:

Bästa scoren utöver Matsuyama hade Tommy Fleetwood och Tony Finau som båda sköt 66. 

En annan spelare som öppnat tävlingen stakt är Justin Thomas som följde upp torsdagens 65:a med en stabil 69:a under fredagen.

Matsuyama i ledning efter banrekord
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

Scroll to Top